Édesgyökér hipertónia. Ft - Vita Crystal Édesgyökér kapszula db - Egészségpláza Budapest


édesgyökér hipertónia

Legfőbb hatóanyaga az édes ízű Glycyrrhizin. Segíti a gyomor és a nyombél nyálkahártya normál működésének fenntartását. Népgyógyászati és fitoterápiás alkalmazások: A valódi édesgyökér nemcsak a hazai, hanem az európai gyógyszerkönyvek többségében és a kínai gyógyszerkönyvben is hivatalosan szerepel. Az édesgyökeret a népi gyógyászatban köhögés, szamárköhögés és influenza ellen gyógyteának elkészítve fogyasztják.

édesgyökér hipertónia

A modern fitoterápiában a növény gyökerei és gyöktörzsei, kivonatai és hatóanyagai gyakori alkotórészei a felső légutak hurutos megbetegedéseire alkalmazott gyógynövénykeverékeknek. Ezen kívül még a gyomor- és édesgyökér hipertónia és a gyulladással járó mozgásszervi betegségek kezelésében is használatos.

Hatóanyagok: A valódi édesgyökér hatóanyagai közül fontos az erőteljes édes ízzel bíró Glicirrhizin.

A Glabridin hatóanyagból napi mg elfogyasztása hozzájárul a testzsír csökkenéséhez, melyet speciális extrakt tartalmaz. A javasolt napi mennyiséget ne lépje túl! Az édesgyökér főbb élettani hatásai: gyulladáscsökkentő, köptető, fekélyellenes, vérnyomás növelő.

édesgyökér hipertónia

A köptető hatás a légúti nyálkahártyák kiválasztásának fokozásán és a csillóhám működésének serkentésén keresztül érvényesül. Fekélyellenes hatását főként annak tulajdonítják, hogy fokozza a gyomornyák kiválasztását és serkenti a gyomornyálkahártya-sejtek képződését.

Az édesgyökér antibakteriális és antivirális tulajdonságokkal édesgyökér hipertónia és fontos szerepe lehet a máj méregtelenítésében.

édesgyökér hipertónia

Az édesgyökér görcsoldó hatásátért részben a flavonoidok a felelősek. Ellenjavallat: Káliumhiányos állapotban, magas vérnyomás vérnyomásnövelő hatása van és súlyos veseelégtelenség esetén, valamint a várandósság időszakában az alkalmazása ellenjavallt.

édesgyökér hipertónia

Összetevők: Édesgyökér-kivonat, zselatin. A kapszula széthúzható és a benne lévő tartalom anélkül is elfogyasztható.

édesgyökér hipertónia