Klímaváltozás hipertóniával


Kínai kutatók a Hypertension klímaváltozás hipertóniával ai számában publikált tanulmányukhoz 13 kutatást elemeztek, amelyek a testmozgás magas vérnyomásra gyakorolt hatásait vizsgálták.

klímaváltozás hipertóniával

A kutatások összesen majdnem ezer emberre terjedtek ki az Egyesült Államokban, Európában és Klímaváltozás hipertóniával. Az alanyoknak eleinte nem volt magas a vérnyomásuk, de a 2—45 év utánkövetési időszakban több mint 15  emberben alakult ki hipertónia.

Az eredmények azt mutatták, hogy a szabadidejükben heti egy-három órát sportoló embereknél 11, a heti négy óránál több szabadidős mozgást végzőkben pedig 19 százalékkal alacsonyabb volt a magas vérnyomás kialakulásának kockázata, mint azoknál, akik hetente kevesebb mint egy órát mozogtak.

klímaváltozás hipertóniával

Az eredmények arra utalnak, hogy minél többet mozog valaki a szabadidejében, annál alacsonyabb a magas vérnyomás kockázata. A kutatók ugyanakkor nem találtak egyértelmű összefüggést a munkahelyen végzett fizikai tevékenység és a magas klímaváltozás hipertóniával kockázata között.

klímaváltozás hipertóniával

A testmozgásra vonatkozó irányelvek nem tesznek különbséget a munkahelyi és szabadidős mozgás között, pedig a mostani eredmények tükrében szükség lenne rá — foglalta össze az eredményeket a tanulmány társszerzője, dr. Bo Hszi, a kínai Santungi Egyetem orvosi karának munkatársa.

klímaváltozás hipertóniával

Ezek is érdekelhetik.