Fülpont hipertónia


A reflexterápia az indokolt hagyományos orvosi kezelést nem helyettesítheti, viszont azt szervesen kiegészítheti. Jó eredménnyel kombinálható más természetes gyógymóddal. Hasonlóságok és párhuzamok is felfedezhetők a két területen.

Eredményes fogyókúra, leszokás a fülpont hipertónia, fájdalomcsillapítás Ajánlott cikkeink a témában: Vi­zuá­lis fül­di­ag­nosz­ti­ka és fü­la­ku­punk­tú­ra Évezredek óta ismert, fülpont hipertónia akupunktúrával egy időben kialakult gyógyító eljárás a fül masszírozása, zónáinak és egyes pontjainak nyomogatása, kezelése.

A klasszikus kínai orvosi könyvekben nemcsak tűk alkalmazásáról esik szó, hanem a fül egyes részeinek izzó gyógynövényrudakkal való melegítéséről moxamasszázsáról is. A múlt század közepén Európában újra felfedezték a fülkezelést, majd Kínában is reneszánszát kezdte élni. Ma már a világon mindenütt, így Magyarországon is — a fülakupunktúra mellett — elismert módszernek számít a fülakupresszúra, amely előnyei miatt egyre népszerűbbé válik, hiszen egyszerű, könnyű, fülpont hipertónia és otthon ugyancsak alkalmazható.

fülpont hipertónia

Ezért terjed gyorsan az alkalmazása, elsősorban fogyókúra, a dohányzásról való leszokás és fájdalomcsillapítás céljából. Már a legkorábbi, évvel ezelőtt még selyemre írt kínai orvosi munkák említik a füldiagnózist és -kezelést. A Sárga császár klasszikus művében azonban csak arról a 6 fülpont hipertónia esik szó, amely a 6 jang meridiánhoz kapcsolódik. Ezután villámgyorsan fülpont hipertónia, továbbfejlődött, és a es évek közepe óta népszerűvé fülpont hipertónia a nyugati orvoslásban is előbb a fülakupunktúra, majd a fülakupresszúra.

Ma már több mint fülpontot ábrázolnak a térképeken és alkalmaznak a kezelésben.

Betekintés: Kun Ákos - Ezoterikus körkép

Magyarországon az állami természetgyógyász-képzésen belüli akupresszúraoktatásnak már több éve szerves részét képezi a fülakupresszúra, és egyre több ETI-vizsgát tett természetgyógyász alkalmazza ezt az eljárást. Előnye, hogy könnyen — akár puszta kézzel, akár gyógynövénymagvaknak a fül megfelelő zónáira, illetve pontjaira való ráragasztásával is — kivitelezhető; hatása gyors, például percek alatt lehet fájdalmat csillapítani vele; és bármely testhelyzetben alkalmazható.

Emiatt elég gyakori, hogy a beteg idővel elveszíti a módszerbe vetett hitét, és félbehagyja a kezeléseket. Magyarországon egyébként a jogszabályok szerint akupunktúrás pontokat csakis orvos szúrhat meg, kivéve a szenvedélybetegek leszoktatására alkalmazott öt, úgynevezett NADA-pontot, amit a füladdiktológia-vizsgát tett természetgyógyászok is tűvel kezelhetnek.

Gyakori megbetegedések

A kínai térképek megbízhatóbbak Többféle zóna- és ponttérkép van forgalomban, a hagyományos kínai fültérképek mellett főleg francia eredetűek. Mint dr. Akármilyen szakkiadványt forgat az ember, abban valamennyi megegyezik, hogy szerveink zónáinak elhelyezkedése a fülön nem véletlenszerű, hanem az anyaméhben, fejjel lefelé lévő magzatnak felel meg.

Erre a már említett Nogier mutatott rá.

Életünkben a legfontosabb az egészségünk! A megelőzés az egészség megőrzés természetes gyógymódja!

Felismerését követően egyre finomodott a zónák és pontok leírása, és ma már különleges vagy mesterpontokat is kezelnek az orvosok és a természetgyógyászok. Ezzel együtt tény, hogy a különböző iskolák ma is többféle kezelési tervet adnak meg egy-egy konkrét betegség vagy rendellenesség esetén.

De ez a sokszínűség egyáltalán nem baj, hiszen minden egyes ember külön világ, ezért mindig érdemes megkeresni és alkalmazni a számára legjobb, leghatásosabb, egyénileg leginkább megfelelő pontkombinációt.

A fülakupresszúra alkalmazási lehetőségei Rendkívül széles körben alkalmazható módszer a fülakupresszúra, vagy ahogy Temesvári Gabriella nevezi, fülreflexológia.

Betegségmegelőzés mellett jó az egészségi állapot felmérésére, gyógyításra, sőt műtéti érzéstelenítésre is. Nézzük mindezt kicsit részletesebben. A fülpont hipertónia rendszeres masszázsával megőrizhetjük egészségünket, megelőzhetjük a fertőzéseket vagy csökkenthetjük egyes betegségek káros következményeit.

fülpont hipertónia

Eőry doktor említett művében többféle fülmasszázstechnikát ismertet, melyek könnyen megtanulhatók. Ha eközben még eredeti kínai elnevezésüket is felidézzük, akkor valóságos esztétikai élvezetben részesülünk. A fül egészségi állapotunk hű tükre.

fülpont hipertónia

A megfelelő zónában található hámlás krónikus betegségre utal, a tüdőzónában például asztmára. A bőrpír gyulladást jelezhet. A gerinczónában tapintható keményedés porckorong-rendellenességre vall. Az anatómiai eltérés viszont anatómiai elváltozásra vagy műtétre utalhat.

Oldalak (menü)

E sorok írója például egy néhány hónappal korábban gerincsérv-operáción átesett férfi fülének a megfelelő zónájában megcsavarodott dudort láthatott. Szerveink zónáinak elhelyezkedése a fülön nem véletlenszerű, hanem az fülpont hipertónia, fejjel lefelé lévő magzatnak felel meg A betegségek persze nem mindig járnak látható nyommal.

A fül érzékenysége azonban így is árulkodó lehet. Vizsgálatkor a fül zónáit és pontjait valamilyen kis hegyes tárggyal fogpiszkáló, gombos szonda stb. Elektromos bőrellenállás-méréssel ugyancsak célhoz érhetünk.

fülpont hipertónia

A gyógyításban ugyancsak széles állandó mágnesek és magas vérnyomás skála: a legáltalánosabb alkalmazási terület az akut és krónikus fájdalom csillapítása, valamint a gyulladáscsökkentés. Fülakupresszúrával gyorsan és hatásosan mérsékelhető például a váll, a könyök, a térd vagy a csípő fájdalma, a lumbágó.

  • Kérlek kattints ide, ha a dokumentum olvasóban szeretnéd megnézni!
  • • Vérnyomás regeneráló és akupunktúrás pontok: vérnyomás, fejfájás
  • Magas vérnyomás legújabb gyógyszerek
  • Kun Ákos - Ezoterikus körkép | rezpatko.hu

Vannak speciálisan ható pontok, például magas vérnyomásra, asztmára, szédülésre, lázcsillapításra vagy nyugtatásra. Fülpont hipertónia, a stresszel összefüggő és pszichológiai rendellenességek, keringési, légzőrendszeri, emésztőrendszeri és bőrproblémák esetében ugyancsak hatásos a fülakupresszúra.

NM rendelet A jogszabály mai napon

A drogfüggőségtől való megszabadulást segíti a már említett NADA-pontok kezelése. Megemlítjük végül az alkalmazási lehetőségek között a műtéti érzéstelenítést, amely Kínában mindennapos gyakorlat.

Természetes gyógymódok és egészség megőrzés a keleti medicinával.

De gyakran élnek vele a nőgyógyászatban, például szülésnél, császármetszésnél is. Gyógynövénymagvak alkalmazása Leggyakrabban a Magyarországon tinószegfű néven ismert növény közeli kínai fülpont hipertónia Vaccaria segetalis használják erre a célra úgy, hogy ragtapasszal az egyik fül megfelelő pontjaira ragasztják, majd néhány nap múlva kiveszik, és a másik fül következik.

A páciens szükség szerint naponta többször nyomkodja a beragasztott magot, így éri el a kellő hatást.